t Kassie

De trend der trends

by , on
mei 26, 2017

De nieuwste modetrends van 2017 op de voet volgen kan vaak een erg tijdrovende bezigheid zijn. Gelukkig bieden verschillende modewebsites hun hulp aan door een kort overzicht te geven van de populairste en meest recente trends.

Vaak vind op je elke modewebsite echter compleet uiteenlopende en soms zelfs tegenstrijdende modetrends wat het maken van een keuze erg moeilijk kan maken. Volg je alle trends of blijf je trouw aan ééntje? Hier lees je in ieder geval al enkele trends voor deze lente en zomer die op verschillende websites te vinden zijn:

Alhoewel dit inmiddels niet meer zo een nieuwe trend is, blijven bloemen in de haren hun magie houden volgens de populaire modewebsite Trendstyle (www.trendstyle.net) Volgens Trendstyle krikt het dragen van bloemen in je haren bovendien zelfs je humeur op.

Ook Schwarzkopf speelt op de bloementrend in en heeft een shampoo op de mark gebracht die “bloemen in je haar brengt”. Hiermee bedoelt men dus eerder een heerlijke bloemengeur. Ook op Snapchat is de filter “bloemenkrans” nog steeds één van de meest gebruikte filters.

Bloemenkransen worden voornamelijk  gedragen tijdens festivals, en dan met name trendy en hippe festivals zoals Caochella en Tomorrowland waar gezien worden iedereen zijn prioriteit is.

Ook verse bloemen in je kapsel dragen is erg populair en geeft je meteen een Bohemian en speelse look. Naast bloemenkransen zijn andere haaraccessoires zoals haarsjaaltjes ook erg in.

Volgens Elle (www.ellle.nl) is het dragen van minuscule tasjes deze zomer helemaal cool. “Als je iPhone er bijna niet meer in past, weet je dat je goed zit” luidt het. Ook laagjeswerk, denk broeken over shorts of  jurken over pantalons, is erg populair.

Op de wesbite www.rubriek.nl in de categorie ‘Beauty & Mode’ kom je te weten dat het witte overhemd helemaal hip is, zowel deze lente als deze zomer. Belangrijk is wel dat dit overhemd een bijzonder of aangepaste uitvoering is, zeg maar een soort opgeleukte versie van dit bekende kledingstuk door middel van speciale mouwen of een bijzondere stof. Ook trenchcoats in allerlei kleuren en lengtes zijn in, dit natuurlijk altijd met een strakke ceintuur om je taille extra te accentueren.

Glamour (www.glamour.nl) meldt dat de grootste modetrends voor deze lente de kleuren oranje en tennisbal-geel zijn. In het verleden is geel is wel vaker een modetrend geweest maar voornamelijk oranje is niet vaak trendy. Dit jaar zal je er dus zelfs of Koningsdag hip en modebewust uitzien.

En volgens www.tipsvoorjou.com zijn strepen weer helemaal hot, voornamelijk opvallende strepen met een vette knipoog naar de jaren tachtig. Verticale strepen laten je langer lijken terwijl horizontale strepen je er breder laten uitzien. Er is dus voor elk figuur wat wils.